кандела

Zemeljska zabava z nezemljani Terrafolk

Objavil kandela, dne 16.09.2007

Za to res čudovito, hudomušno, natančno, zabavno, odpičeno druščino sem prvič slišala ne-vem-katerega leta, ko jih je v oddaji Izštekani gostil (za moje pojme najboljši radijec) Jure Longyka. TERRAFOLK! Že po radiu se je slišala in čutila neverjetna pozitivna energija, ki jo oddajajo ti glasbeniki. To je koncert, na katerem človek enostavno ne more biti pri miru, pa tudi če ga malo zafrkava nenehno spreminjanje ritma, kar Terrafolk zelo radi počnejo.

množica čakajočih navdušencev

Takoj, ko so želeli, da jim pomagamo peti, ploskati, recitirati, so to tudi dobili. Jaz sicer včasih sploh nisem mogla peti, ker nisem bila sposobna spraviti svojih ust iz nasmeha, ki se je raztezal od enega ušesa do drugega.

Med koncertom me je nekajkrat prešinilo, kaj bom sploh napisala o tem koncertu. Kako naj z besedami opišem vzdušje, ki so ga naredili fantje in dekle? Vsak zase so ti ljudje odlični glasbeniki. Vsak ima na odru svojo predstavo, ki se zlijejo skupaj v čudovito harmonijo plesa, petja in predvsem glasbe.

terrafolk

terrafolk

Včeraj je v polnih Križankah norelo staro in mlado. V dobrih dveh urah (preden so nam postregli z dvema dodatkoma, so igrali dve uri brez pavze) smo za 22 evrov, kolikor je bila karta, obiskovalci in glasbeni navdušenci dobili veliko veselja. Tistega pravega, pristnega veselja. Ko se človek od srca nasmeje dogajanju na odru in na koncu še samemu sebi, ko ugotovi, da ne more biti pri miru.

terrafolk

terrafolk

Se mi zdi, da mi opisovanje koncertnega vzdušja kar ne gre in ne gre. Zato bom za konec tega prispevka postavila na ogled še nekaj (telefonskih) fotografij avstralske Celjanke Kate Hosking a.k.a. Diva Sheil, ki je s svojim seksi igranjem kontrabasa, plesom in odličnim petjem, definitivno pritegnila največ pozornosti (predvsem) fotografov. Kate je res odlična. Svoje igranje in petje s tako specifičnim glasom zna odlično začiniti še s šovom, ki je daleč stran od “jaz-sem-huda-seksi-nedostopna-perfektna-ženska” stila.1

Kate Hosking a.k.a. Diva Sheila

Kate Hosking a.k.a. Diva Sheila

Kate Hosking a.k.a. Diva Sheila

Kate Hosking a.k.a. Diva Sheila

Pa še priporočilo za obisk njihovega koncerta … Ni važna vaša starost, vaši spremljevalci na Terrafolk koncertu so lahko tudi vaši mali otroci (privoščite jim kdaj ta užitek), tudi vaša glasbena naravnanost ni pomembna.2 Če slučajno niste dobre volje pred koncertom, boste pa po njem toliko bolj :D

Ob naslednji priložnosti SI PRIVOŠČITE prave nezemljane Terrafolk!

nasvidenje!

P.S. Eden od zgornjih linkov vas pripelje tudi na njihovo myspace stran, kjer lahko poslušate tudi kakšno njihovo ;)

 1. Tale oznaka je zrasla v moji betici. Se mi zdi, da znajo biti ženske na odru velikokrat samozadostne in se do publike obnašajo skoraj tako, kot da je ne potrebujejo.[]
 2. Terrafolk so igrali VSE … od klasike, etna, rapa, rocka, celo nekaj metalskih vložkov je bilo :D []
 • Share/Bookmark

15 odgovorov v “Zemeljska zabava z nezemljani Terrafolk”

 1. Snowblind Snowblind pravi:

  Super.A si dobila slučajno en letak za skupino Katalena? :)

 2. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Najprej, draga Kandelca, HVALA za povabilo (in karto) na ta fenomenalen dogodek. Ne vem, če se z oznako “koncert leta” nisem prenaglil.

  Čeprav globoko razočaran in srdito jezen nad porazom naših fantov tam v daljni Španiji, sem se dve uri po koncu tekme smejal kot pečena kura. Res so fenomenalni!

 3. kandela kandela pravi:

  Snowblind, ja, sem dobila letak-vabilo za Kataleno. A si mi ga ti dal na moje lepo zeleno kolo? :)
  No, dobila sem tudi mini flaško gela za tuširanje Fenjal in letak-vabilo na maraton Siddharte. Jaz si bom Siddharto raje privoščila kar 21. 9. preko radijskih valov, ko jih bo v Izštekanih na Valu202 gostil naš omiljeni DJ Jure Longyka ;) Katalena bo morala pa še malo počakati. Septembra si bom namreč privoščila še en koncert, ki si ga že tudi dolgo želim videti in slišati – hrvaške Urban&4.

  Pi.Roman, ni za kaj! A greš z mano še na Urbana? Ti bom z veseljem dala karto. :D

 4. irena irena pravi:

  u, kdaj so Urban&4? oni so mi že dvakrat pobegnili na Ortofestu in mam polhn kufr, tokrat jih MORAM ujeti!

 5. Tina pravi:

  Jaz sem bila letos v zečetku leta na njihovem koncertu v mgl-ju. Bila sem navdušena do konca. Jih ne zamudim če igrajo kje v bližini. Ni mi žal dat za njihov koncert kakšen €vro več, ker kot si že ti kandela napisala, te spravijo v dobro voljo v hipu.
  Pa tudi jaz sem se čudila tej avstralski celjanki. Od kje njej toliko energije? Tudi sama sem glasbenica, in ko “padem” v komad mi dogaja zlo, ampak tako kot njej pa res nikol. Pa kolegi iz plehmuske pravjo da imam sloves utrganke… Svaka čast res! Vsem.

 6. Štefan Štefan pravi:

  Aha fino.

 7. Snowblind Snowblind pravi:

  Jap, bil sem jaz :twisted:
  Jaz in sošolka natančneje … vendar sva dala letake na samo DVE kolesi kolokor se spomnim … :P … torej ja, jaz sem bil :D

 8. Matjaž pravi:

  verjamem da so bili odlični … kot zmeraj ;-)
  http://blog.mg-65.com/matjaz/2006/12/09/zagotovo-je-bila/

 9. kandela kandela pravi:

  Irena, Urban&4 so 27. septembra ob 21:00 v Cvetličarni za 15 evrov A bomo šli skupaj? ;)

  Tina, nimam pojma od kje tej dečvi vsa energija. Glede na to, da že zgleda čisto odpičeno, po mojem ne potrebuje kakšnih dodatnih “poživil” ;)

  Snowblind, pričakujem poročilo s Katalene, če boš šel na koncert ;)

 10. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Snowblind: Drugo kolo je bilo moje. Ko sva parkirala, sem vaju videl na drugi strani ceste in me je prešinilo, če bosta tista delivca letakov tudi nama “za brisalce” zataknila kako reklamo. ;)

 11. Snowblind Snowblind pravi:

  :lol: … zabaven način preživeti sobotni večer, mar ne :P
  Kandela, dobiš poročilo.

 12. irena irena pravi:

  Kandela, it’s a deal! Peter je tudi za, ker je Severino, ki nastopa na isti dan, že videl. :D

 13. kandela kandela pravi:

  Irena, PRAV! Torej, kupita si karte, potem se bomo pa dogovorili kdaj in kje se dobimo, da ga gremo skupaj zarokat in zažurat :D

  Snowblind, se bereva ;)

 14. irena irena pravi:

  aha, potem vidva že imata karte? potem bom samo še za naju s Petrom kupila dve, če ne bo nadaljnih naročil … No, ostalo se bomo pa zmenili po drugih kanalih, da ne bomo tukaj vsega zaspemali. :)

 15. pipa pravi:

  kull