кандела

Kaj je tako privlačno na algastem Zbiljskem jezeru?

Objavil kandela, dne 17.09.2007

Po tem, ko sem ugotovila, da so izpitna vprašanja zame pretežka, sem profesorju na izpitno polo namesto odgovorov napisala, da žal ne znam in mu ne bom kradla časa z nakladanjem o tistih nekaj stvareh, ki jih lahko napišem v zvezi z zastavljenimi vprašanji. List papirja sem oddala in odšla nazaj proti “ljubljanskemu” domu. Kljub temu, da sem ponoči spala samo 5 ur in me je popoldan čakala še služba, sem si zaželela, da bi nekam šla. Mogoče na sprehod do Koseškega bajerja, v Volčji potok ali kam drugam. Po poštenem zajtrku je padla odločitev. Moj dragi me je odpeljal na kavo k Zbiljskemu jezeru.

terrafolk - n’taka

Bilo je lepo in mirno. Tišino je zmotil samo kakšen vzletajoči labod in brnenje, ki ga je oddajala električna napeljava nad jezerom.1 Drugače pa se ni sprehajal skoraj nihče. Večinoma so se vsi prišli martinčkat v lokal ob jezeru.

lokal ob jezeru

Ne vem, če sem že kdaj prej videla toliko labodov na enem mestu, kot tokrat na Zbiljskem jezeru. Je pa res, da nisem mogla hoditi naokoli brez, da bi uporabila svoj telefon. Poskušala sem narediti nekaj zanimivih fotografij, ker bi se počasi rada pripravila na Samovo fotodelavnico za blogerje ;) . Namreč, ko se v mojih rokah znajde fotoaparat, včasih kar ne morem nehati pritiskati na sprožilec. Naj se na tem mestu opravičim mojim “ruskim” cimram, ki so me morale v Moskvi tolikokrat čakati, da sem končno le pritisnila na off in šla naprej. Po vsej verjetnosti so bile zelo vesele, ko mi je v Peterburgu fotoaparat crknil :(

labod

Če ima človek v roki miniaturen fotoaparat na telefonu, mora (ravno tako kot pravi profesionalci) narediti veliiiiiko fotografij, da je potem nekaj dobrih.2 Se mi zdi, da sem nekaj stvari prav dobro ujela v moj mini objektiv (če se lahko malo pohvalim ;) ). Drugače pa presodite sami o tem, kakšne so.

zbiljsko jezero

Vam pa vsekakor priporočam sprehod ob Zbiljskem jezeru. Še posebej kakšen lep, sončen dan med tednom, ko je bolj samotno. Sploh, če ste kje v bližini :)

zbiljsko jezero

zbiljsko jezero

zbiljsko jezero

labodje pero

zbiljsko jezero

ribe v zbiljskem jezeru

zbiljsko jezero

Pa še dokaz, da sem na koncu res dobila kavo. Ledeno. In ne za 3,90 evra tako kot ob morju v Piranu, ampak za 2,6 evra. Mogoče na ceno vpliva tudi sredina septembra. Samo gostinci vedo.

ledena kava ob zbiljskem jezeru

 1. Ko sva se znašla pod njo sploh nisva mogla verjeti, da to res tako glasno brni …[]
 2. S tem, da se mora profesionalec odločati za tiste, ki so zaradi majhne malenkosti boljše od drugih, jaz pa moram veliko telefonskih slik zbrisati zaradi tega, ker niso ostre …[]
 • Share/Bookmark

17 odgovorov v “Kaj je tako privlačno na algastem Zbiljskem jezeru?”

 1. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Oooo, so ti pa res ratale. Me zanima, kako bi jih komentiral Samo :)

 2. Blazz Blazz pravi:

  kaj za en telefon maš?

 3. chef chef pravi:

  A ledeni kofe je bil na krožničkih postrežen?

  Fotke so pa seveda super! Jaz jih samo še malo obdelam na kompu s Picaso in dobim ven skoraj tako dobro, kot če pritiskam s amali fotoaparatom!

 4. kandela kandela pravi:

  Blazz, sony ericssoon k750i (priznam, da sem kakšno pikico popravila tudi v fotošopu)

  Chef, ne. Ni bilo krožnikov. Se je pa Pi.Roman spomil na tvojo objavo in rekel: “Mater bi bil Chef zdaj jezen, ker nisva dobila krožnikov.” ;)

 5. chef chef pravi:

  Hehe… jezen bi bil šele potem, ko bi se popacal po bež hlačah :)

 6. jay pravi:

  morš vedt da gladina jezera niha vsak dan glede na pretok vode skozi elektrarno, torej si bila verjetno ob času ko so porabili največ vode za elektriko. sicer bi bilo manj vidno vsega šavja….

 7. kontrabant pravi:

  he, he, hudo je, če Bohinjka ocenjuje druga slovenska jezera…sicer pa Jay ima prav in zna bit okrog tega tud lepo.

 8. kandela kandela pravi:

  Chef, jaz sem si popacala blogersko torbo, pa ne zaradi tega, ker ni bilo krožnikov, ampak zato, ker sem bila štorasta … :roll:

  jay in kontrabant, na Zbiljsko jezero se ne spoznam najbolje; sem si pa prebrala nekaj o njem na linku, ki sem ga pripopala v prispevek. Pa da slučajno ne bo pomote … tudi “zbiljske” alge so mi všeč. Bilo je lepo in še kdaj bom šla tja.

 9. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Tam sem enkrat imel en hud piknik, ki mu je ob polnoči in pol sledil totalen blackout. In se ga še zdaj rad spominjam

 10. mmm pravi:

  jaja brni in to na fulll. tam na koncu potke, ne? kjer pelje makadam v vodo, tam se najbolj slisi. Samo ni ravno najbolje na tem jezeru. vidim veliko boljsih moznosti za ureditev, kot pa ga vidim tam. Ze ce pri nas pogledam kako so uredili druga jezera. Mislim objekti za denar pobirat so ze res ‘popolni’. Sam za kopat pa tam ravno ni in elektrika brni ker je nekaj v kontaktu, saj se drugje ne slisi toliko. (morda je zica predolga na tem mestu, saj seka celo jezero po sirini. Jaja 10 20 kW (ali pa se vec) ni sala in to je glasna stvar ze v osnovi. in ko odklopnik odklopi elektriko, to naredi s pomocjo eksplozije, saj elektrika stopi zelezo na stiku. tako da odklopi s pomocjo detonacije. (skoraj kot bi rekel’ko izklpis stikalo za luc, nekje v gozdu eksplodira-seveda to bi se zgodilo, ce bi odklopil glavnop stikalo)… tako da glasno je. mi dobimo v dom samo delček te energije. Slikice so pa res lepe. zadnjic sem tam posnel na telefon(video)celo kolibrijev let. kot si rekla za sprehod je v redu. Za kaj vec pa… no vsak po svoje. 2,30 EU pa je dosti denarja. n amojem avtomatu dobim kavo za 25 centov, pa se to se mi kdaj zdi prevec, saj za 1 eu dobim vrecko kave in mleko. no saj. upam da mi vsaj za kavo ne bo potrebno nikoli skrbeti zaradi cene. Samo predraga kava mi ne disi, saj kava mi veliko pomeni in ce ni to to, potem ji nobena cena ne more pomagati. Kava, kot kruh in voda in zelenjava, bi morali biti zastonj…

 11. usperna pravi:

  Za fotografe so alge bolj zanimive kot destilirana voda. Da o biologih ne govorim.

  Za lingviste pa tudi ni slabo, da ko besedo ALGA prevajajo, imajo predstavo o pojmu.

 12. slovenc pravi:

  Ej odlične fotke….do naslednjič se pa le nauči…lahko se prideš učit tudi v Mozirje…te z veseljem sprejmemo. Samo, da bo ti uspelo!

 13. kandela kandela pravi:

  Slovenc, pridem! Samo počakam, da se umiri Savinja, pa da dobim fotoaparat ;) Potem pridem v Gaj slikat buče, ki jih razstavljate od 15.9. do 7.10.

 14. dusank pravi:

  Pozdrav !
  @kandela, brez zamere, ampak meni se pa fotke ne zdijo nič kaj prav posebnega. No, če sem samokritičen, tud jaz (še vedno) večkrat šklocam vsepovprek in le tako se najde kaka res odlična vmes. Čeprav se tega zadnje čase poizkušam odvajat.

  @Mmm, tudi tebi brez zamere ampak pojma nimaš o štromu.

 15. kandela kandela pravi:

  Dusank, zamere ni :)

 16. linn linn pravi:

  ful lepe fotke in kava zgleda odlično:)

 17. dusank pravi:

  @Kandela, fajn. Ti boš delala še odlične fotke. ;)