кандела

Blogerska pomoč žrtvam poplav

Objavil kandela, dne 20.09.2007

Vsi ljudje dobre volje, ki se vam zdi, da je tole pravi oz. za vas mogoče edini možni način, da pomagate ljudem, ki so v torkovih poplavah izgubili veliko ali vse, se lahko udeležite tele blogerske akcije.

pomočč po poplavah

Tole slikco sem ukrada pri Kašparju, ker mi je bila zelo všeč. Zadevo pa je naredil Miha Rekar. Hvala Miha, Kašpar in tudi Gruber.

SREČNO!

Pa še nekaj slik iz Bohinja. (Slike sem dobila na www.bohinj.si) Če boste dobro pogledali, je voda dejansko tekla V jezero namesto IZ njega … Jaz sem bila (na srečo, če se temu lahko tako reče) tisti dan v Ljubljani. Tako ali tako je pa še vedno zaprta cesta skozi Sotesko, tako da se v Bohinj lahko pride samo čez Pokljuko.

bohinjsko jezero 18. septembra 2007

bohinjsko jezero 18. septembra 2007

bohinjsko jezero 18. septembra 2007

 • Share/Bookmark

17 odgovorov v “Blogerska pomoč žrtvam poplav”

 1. kinkitone kinkitone pravi:

  Ampak tega pa res ne razumem, da je voda tekla v jezero. Res ne. Saj v jezero ja pade več padavin. ??

 2. Kontabant pravi:

  Iz jezera se izliva pod mostom t.im. Jezernica, dolga ca. 50m, ki se nato kmalu združi z Mostnico v reko Savo Bohinjko. Sava nato teče naprej skozi ozko grlo, nekakšna korita.
  Prej omenjena Mosntica pobira vodo iz zahodnega dela Zg.bohinjske doline in hribovja oz. dolin na severu (Voje, slapovi Ribnice). Tukaj je bilo menda najhujše deževje, saj so evakuirali celo prebivalce hiš v Srednji vasi (ob rečici Ribnici).

  Šlo je torej za nenaden izjemno povišan vodostaj Ribnice in Mostnice. In vse to se je izlivalo v “savo” 50 metrov pod mostom. Korita mogoče niso požirala in voda je udarila (tekla) nazaj – v jezero.

  PS Ali kdo ve, če se da priti v Bohinj vsaj skozi Bohinjsko Belo? Kje je v bistvu zapora, ali je tisti plaz ob novi cesti, ki nikoli ni bil prav saniran in se je že pred ujmo vozilo mimo v Bohinj samo po enem voznem pasu?

 3. kandela kandela pravi:

  Kinki, ja, zanimivo. Kontrabant je lepo razložil. :)

  Kontrabant
  Obveščamo vas, da so ceste na področju Bohinja po včerajšnjem deževju prevozne. Na nekaterih mestih je na vozišču nanošen material, zato upozarjamo na previdnost. Cesta Bled – Bohinj je zaprta. Možen dostop iz Bohinja ali v Bohinj je preko Pokljuke, vendar res samo v izjemno nujnih primerih, ker je tudi ta cesta v zelo slabem stanju in na posameznih odcepih nevarna. Prav tako je zaprta železniška proga Boh. Bistrica – Jesenice. Železniška proga Bohinjska Bistrica – Nova Gorica je ponovno odprta. Vozi tudi avto vlak.
  datum: 2007-09-19 08:01:51
  (skopirano z strani občine Bohinj)

  Tudi po stari cesti skozi Belo se ne da v Bohinj, ker so plazovi ravno med Boh. Belo in Nomenjem (če jaz prav razumem). Torej do Bohinja skozi Bled, Gorje in naprej proti Pokljuki, Gorjušam, Koprivniku in dol do Jereke. Je pa na nekaterih odsekih te ceste tudi nekaj kamenja (vsaj tako mi je povedala sestra, ki se je včeraj zvečer peljala tam)

 4. pajzl pravi:

  @Kandela: Pa se do Bohinjske Bistrice res ne da priti drugače kot čez pokljuko?! Kakšna pa je cesta? Mater sem si izbral dober timing za dopust … ;)

 5. kandela kandela pravi:

  Pajzl, zaenkrat ne. Ampak verjamem, da bo cesta že urejena, ko se boš ti odpravil tja. Včeraj pri poročilih (na slo1) je bilo rečeno, da se je v Soteski sprožilo kar 5 plazov, tako da imajo veliko dela in se sigurno zelo trudijo, da bi bila cesta čimprej prevozna. Čez Pokljuko je sicer lepa cesta oz. te na poti ves čas obdaja čudovita narava, je pa vsekakor dolga (in vijugasta) pot in verjamem, da tudi domačini ne bi radi dolgo uporabljali te variante. Nič skrbet!

 6. Tanjusha pravi:

  @Pajzl: sicer nisem okolice Bohinja, a vseeno… Cesta cez Pokljuko mimo Sport hotela in potem na Koprivnik je ze tako bolj ozka in obcasno zaradi vleke precej luknjasta, tako da bo zdaj verjetno stanje se slabse. Obstaja se druga moznost, da pri Mrzlem studencu zavijes levo proti Bohinju, tam je cesta sirsa in vecji del tudi asfaltirana… Tretja moznost pa je preko Jelovice, vendar je pot precej daljsa, ovinkasta, luknjasta…
  No, pa lep dopust!

  @bivsa sosolka Katarina: Ste jo doma odnesli brez vecjih posledic? Jaz sem bila danes prica katastrofi v okolici Skofje Loke in sem ostala cisto brez besed. V kleti meter in pol kamenja, blata, zalilo pa je celo prvo nadstropje, pred hiso pa taksno razdejanje, kot bi nekdo vrgel bombo ali delal izkop za bajto… In take kolicine in taksnega materiala enostavno ne mores premetavat z lopato, ker imas obcutek, da imas v rokah zlicko… Vsekakor pa vse pohvale akciji blogerjev.

 7. Kontabant pravi:

  Hvala Kandeli za podatke ob cestah.
  Pri tem nam je malo ušel glavni namen zapisa in sicer o blogerski akciji pomoči žrtvam ujme, ki jo (in mislim, da še kdo) zelo podpiram.

 8. kandela kandela pravi:

  Tanjusha, konkretno pri nas doma je, po poročilih mojih, vse v redu. Kaj več pa ne vem (ostajam v Ljubljani).

  Kar se pa tiče akcije, se mi zdi zelo lepo, da je toliko odzivov in da so ljudje pripravljeni pomagati. Upam, da nam bo uspelo narediti vsaj nekaj dobrega. Tako ali tako najbrž vsi vemo, da bo tistih nekaj sto ali nekaj tisoč zbranih evrov konec koncev samo kapljica v morje, ampak tudi brez te kapljice ni jezera, morja, (nevarne) reke …

  Pa res HVALA vsem, ki kakor koli kažete dobro voljo!

 9. pajzl pravi:

  @Kandela, Tanjusha: Hvala! :)

 10. drmagnum drmagnum pravi:

  Podpiram prizadevanja vseh blogerjev, da vsi pomagamo ljudem, ki so utrpeli škodo ob tem neurju.

 11. silly pravi:

  A za one 4 mrtve v Hrastovcu boste zbirali denar ?

 12. kandela kandela pravi:

  silly, citiram Uroša Gruberja – pobudnika akcije
  Komu dejansko podariti je težko določiti, a sem mnenja, da si tisti, ki so ostali brez hiše to najbolj zaslužijo. Drobljenje denarja se mi zdi nesmiselno. Vsaj v tem trenutku, ko teško določim zbran znesek. Če bo številka dovolj visoka, se lahko razdeli na par delov. Recimo, da na vsaj 5 delov. Sprejemam pa tudi morebitne predloge na spodnji email.

 13. katka pravi:

  v glavnem, še mal na temo cest… jaz sem zjutraj prišla iz Bohinja čez pokljuko… živa groza, eno uro do bleda iz bistrice, pa mal moraš met oči na pecljih, ker so na velikih koncih ceste ob robu pol metrski grabni.. ponoč je sploh nevarno, plus vse kamenje, luknje, podrta drevesa…tko,če je nujno ja, drugač pa odsvetujem

 14. kandela kandela pravi:

  Katka, hvala za info! LP

 15. doknir pravi:

  >> A za one 4 mrtve v Hrastovcu boste zbirali denar
  >Komu dejansko podariti je težko določiti

  http://www.hrastovec.org/index.php?&id=54&tt_news=237&cHash=4257090e19

  Lp, Roman

 16. kandela kandela pravi:

  doknir
  Ta Hrastovec se mi je res zdel malo čuden, ampak priznam, da sploh nisem šla preverjat … :oops:
  Hvala ti!

 17. seka pravi:

  Juhu!:)
  Evo…ena težavica. Urška (jst) bi šla rada jutri v LJ, ampak je cesta (spet) zaprta. Pa me samo zanima, če se katera duša odpravlja jutri prav tako v LJ iz Bohinja in bi me bila pripravljena vzet s sabo? Se razume, da prispevam za bencin.-