кандела

cvetličarna mediapark > MINUS, URBAN&4 > PLUS

Objavil kandela, dne 28.09.2007

Že večkrat sem razmišljala, da moram enkrat na koncert hrvaške skupine Urban&4, ker mi je bila tako zelo všeč neka stara kaseta Lauferja, ki jo je lepega dne v našo sobo dijaškega doma prinesla prijateljica Metoda. Dobila jo je pri svojem starejšem bratu :) No, včerajšnjega koncerta sem se zelo veselila. Pričakovala nisem praktično nič, ker sploh nisem poznala muzike, ampak veselila sem se vseeno.

mediapark

Potem pa se je začelo. V Cvetličarni mediapark, kjer sem bila tokrat prvič, smo bili ob 21h, ko naj bi se koncert začel. Prvo navdušenje nad prostorom je bilo pozitivno. Super dvorana, ravno prav velika, da lahko koncert dobro spremljaš praktično s katerekoli pozicije, pivo je častil Seks.1 Postavili smo se bolj v zadnji del dvorane in začeli debatirati.

urban&4

Ura pa je tiktakala. Prišel je prvi minus – koncert se je začel z dobro uro zamude. Ne vem, kdo je v takih primerih kriv za to, ampak mislim, da večina obiskovalcev koncerta ne mara zamujanja, vsaj ne tako dolgega.

urban&4

Drugi (malo manjši) minus – kaj ima na odru rock koncerta početi popin-ovka Andreja Virk Žerdin, ki še na tv-ju ne zna nič povedati z glave?2 Pa, ženska, folku, ki je prišel na rock koncert ne moreš reči naj bodo tiho in ti pustijo, da poveš do konca, kar imaš za povedati. To mi deluje tako politično … “Kolega/-ica tainta, a mi dovolite, da povem do konca. Ne prekinjajte me!”

virk žerdin

Tretji minus (o tem je pisala tudi Irena) – je bilo zadimljanje. Pa kdo je nekje ves čas pritiskal tisti gumb za dimne zavese?!? To je povezano s četrtim VELIKIM minusom … Bobnar se sploh ni slišal, zato sta se z Urbanom dogovorila, da mu bo on pomagal pri ritmu. Kako naj bi bobnar, ki je bil zadaj, dobro videl pevca, če je ta ves čas v dimu? Plus … ne samo, da bobnar ni dobro slišal, kaj igra … potem je monitor crknil še kitaristu. Nekajkrat se tudi Urbana sploh ni slišalo peti, čeprav je imel mikrofon skoraj v ustih.

urban&4

Že nekajkrat sem slišala, da ima Mediapark zelo slabe tonce. Zgleda, da so tokrat spet izbrali nekoga, ki mu ni najbolj jasno (tj. peti minus), da če je vse skupaj preveč naglas, potem človek ne sliši ničesar razen hrupa. Vsak izmed glasbenikov, ki je na odru, mora igrati svoj inštrument in čar vsega tega je, da se melodije in ritem vseh teh inštrumentov zlijejo v eno čudovito harmonijo. Urban&4 niso noise band. So (grobo označeno) rock band s super vokalistom, ki ga dopolnjujejo odlični glasbeniki. In to bi se moralo slišati!

urban&4

Po koncertu so me bolela ušesa od vsega hrupa. Mogoče bi lahko prireditelja tožila, ker so de-fi-ni-tiv-no presegli človeškim ušesom primerno stopnjo decibelov. In tisti, ki je bil včeraj za mešalko bi moral NUJNO na neko izobraževanje, ali pa vsaj do ljudi, ki delajo odlična ozvočenja na dobrih koncertih, da bi jih vprašal za kak nasvet. In naj mi nihče ne reče, da se ne da narediti boljšega zvoka. Mogoče iz tistih 4 zvočnikov res ne moreš spraviti zvoka, kakršnega je imela recimo Tori Amos, kjer smo lahko slišali vsak njen najmanjši vzdihljaj. In sem proti temu, da ljudje ne opravijo svoje službe tako, kot bi morali. Res je, da je bil včerajšnji koncert (samo) 15 oz. 18 evrov, Torijin pa 40 evrov, ampak meni je vseeno … Če nekaj plačam, potem zahtevam maksimum! Ali vsaj približno dober zvok, ki pa ga včeraj NI bilo.

urban&4

To je bil en redkih koncertov, ko sem si na koncu zelo želela, da bi se že enkrat končal. Ampak za to niso bili krivi Urban&4, ki so bili tako ali tako EDINI PLUS! Fantom ni kaj očitati. Dali so vse od sebe, kar smo (predvsem) videli vsi. Na koncu so nam postregli še z dvema bisoma, tako da je koncert trajal več kot dve uri. Verjamem, da bom še kdaj šla na njihov koncert, ampak definitivno ne v Mediapark. Tam me bodo videli samo, če bo tja prišel … ne-vem-kdo.

urban&4

urban&4

urban&4

Seka, tale Luka je pa samo zate :)

urban&4

urban&4

urban&4

 1. Hvala![]
 2. Kar glejte jo enkrat pa boste videli kakšna je razlika, ko mora na začetku nekaj povedati na pamet in potem, ko začne brati napisan tekst.[]
 • Share/Bookmark

18 odgovorov v “cvetličarna mediapark > MINUS, URBAN&4 > PLUS”

 1. diego pravi:

  zamude so že sestavni del koncertov … glasbeniki, verjetno, dobijo občutek pomembnosti, ko jih čakamo in si jih želimo čimprej … verjetno je to tudi trik za večjo prodajo pijače, saj si v tistih minutah čakanja privoščimo še kakšno pijačo več …
  dim & ozvočenje … meni so všeč koncerti, kjer ni vse “perfect” kjer so manjši spodrsljaji, seveda to ne pomeni, da uživam v razglašenosti in hreščanju, pa vendar, če bi hotel popoln zvok, bi doma poslušal CD.
  Cvetličarna se mi zdi OK prizorišče, mogoče so imeli “bad day” …vseeno pa imajo, za moj okus, najboljše izvajalce, na naslednji dober koncert pa ni potrebno čakati več let, pa tudi cene so OK.

  Urbana si nisem šel ogledati, saj sem ga s skupino Laufer, v začetku 90. let, nekajkrat gledal v, že davno opustošenem klubu, Don Kihot, kjer so v nekaj mesecih igrali, skoraj, vsak konec tedna.

  Za trenutek pozabi na minuse, nabavi karte za Van Gogha … pa se mogoče vidimo.

 2. seka pravi:

  hvala, seka.
  (v glavi si ohrani sliko luka, potem pa ga primerjaj z jerome dillonom…ja, ni baš razlike;))
  men je blo najbolj všeč, ko vidm, da urban uživa v muski (sej je blo opazit njegove nasmehe!)…tut ostali, se mi zdi..-ampak potem še neki nedorasli slovenčki z nekaj promili alkohola v krvi.
  ah…
  ___________
  pa še mau reklamce:
  vabljeni vsi zainteresirani v nedeljo na KNUT in MONNO v menzo pri koritu (začetek: 21.30, vstopnina: 7 € – več informacij na http://www.ljudmila.org/buba ali na forumu http://www.rockonnet.com)

 3. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  V vsem se strinjam s Kandelinimi navedbami. Če bi imeli v cvetličarni kvalitetno ozvočenje in sposobnega tonca, bi bili koncerti tam 1A.

 4. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  seka, jaz bom raje uletel na HLADNO PIVO, v cvetličarno, 13. 10., in upal, da zvok ne bo tako porazno slab, kot na Urbanu.

 5. Irena sirena » Objave » Urban&4 ali Kadiš lahko samo, če si na odru pravi:

  [...] Včeraj mi je vendarle uspelo videti Urbana in njegove 4 v akciji. Dečko mi je že parkrat ušel, nazadnje v Orto baru, ki ga seveda ni umetnost razprodati do konca, jaz sem pa tja prilezla s polurno zamudo, ker sem potrebovala 40 minut, da sem sploh priklicala taksi in se pricijazila do tja – bila je huda plundra. Tokrat me do Urbana na deževni četrtek dostavil nadvse prijazni PiRoman, fotke pa je še bolj prijazno odstopila Kandela.1 [...]

 6. irena irena pravi:

  @diego, tudi sama sem razmišljala, če s koncertom zavlačujejo zato, da lahko več pokasirajo na pijači :)

  sicer se pa strinjam s Kandelo – bend je bil super, sam prostor je kul, tehnična podpora pa pod nivojem. In verjetno je bilo s tem v mislih še najboljše od vsega videti to, kako je bend kljub vsemu dobro razpoložen in daje vse od sebe.

 7. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  ja, irena, res je. urban je res od sile. če bi bil pička, bi se zaljubil v njega.

 8. irena irena pravi:

  jst sem zaljubljena v basista. :cool:

 9. chef chef pravi:

  Jaz sem najprej mislil, da berem Chefov tekst!

 10. irena irena pravi:

  btw, fenomenalna fotka Virk Žerdinove :lol:

 11. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Irena: “Ta jezična” slikca je pa moja ;)

 12. irena irena pravi:

  ja, se mi je zdelo – ostali smo bili preveč zaposleni z zgražanjem :lol:

 13. kandela kandela pravi:

  Diego, vem, da je koncert nekaj drugega kot poslušanje cd-ja, saj zato pa hodimo tja, a ne :) Mene pač moti to, da se organizator ne potrudi … Človek, ki je zadolžen za kakovost zvoka (in baje ima cvetličarna svoje tonce, ki nimajo veze z nastopajočimi) pa mora slišati, kdaj je nekaj preveč naglas in se sliši samo hreščanje … Sploh pa mora zagotoviti izvajalcem vsaj to, da slišijo sami sebe, ker je to najbrž glavni razlog, da (skoraj) nič ne fušajo … Glede Van Gogha … če povem po pravici, mi je znano samo ime, pa ne vem, če ni za to kriv slikar in ne band :oops:

  Chef, :lol:

  Irena, nisem mogla, da ne bi … dala te slike v post :P

 14. Mustang pravi:

  Pojdi v opero kdaj pogledat. Boljši zvok, garantirano!

 15. irena irena pravi:

  ah, don’t you just love the very constructive comments … ?

 16. jotaeater pravi:

  fajn fotke, izvrsten koncert!

 17. bug pravi:

  diego.-van gogh so (žal??) odpovedani (sej verjetno že veš)
  jotaeater.-simon, pozdravljen ;)

 18. diego pravi:

  ja … upam, da so res prestavljeni oz. da jih bomo dobili ….
  gremo pa na Hladno pivo 13.10 … pa na Vlatka Stefanovskega 18.10 … Cvetličarna ima dosti izvajalcev po mojem okusu … pozz