кандела

Uživanje na Mozirski planini ali Jaz nisem planinec

Objavil kandela, dne 16.10.2007

Po napornem prazničnem vikendu, ki se je začel že v petek zvečer z blogerskim srečanjem, se je bilo treba v nedeljo popoldan malo sprostiti. Moj želodec je bil do zadnjega kotička napolnjen z raznimi dobrotami, ki smo jih pridno pospravljali vase v eni od Štormanovih restavracij. Zdelo se mi je, da imam vsaj 150 kg in nekako je bilo treba razmigati s hrano napolnjeno telo. Počutila sem se popolnoma zamaščeno in nezmožno gibanja.

panorama - pogled od velenja do sredine zadrečke doline
za prikaz večje panorame, kjer se vidijo kraji vse od Velenja do Zadrečke doline, KLIKNI NA SLIKO

Zato sem Mojemu predlagala, da bi po obilnem, okusnem kosilu lahko nekam šla. Malo hodit, da se telo razmiga, dobrote poležejo, duh pa naužije jesenskih lepot narave, ki jih je odkrivalo lepo vreme. Predlagal je, da bi šla proti Goltem.

pot proti mozirski koči
pot proti Šmihelu in naprej proti Goltem

gozd

Z avtom sva se iz Mozirja odpravila proti Šmihelu in še naprej. Po polurni vožnji (zadnjih 10 minut naju je kar lepo pretreslo, saj sva se vozila po zelo sprani makadamski poti) sva prišla do Planinske ravni. Parkirala sva in se podala proti Mozirski koči.

položna pot
položna pot? ne se zafrkavat! :roll:

Na poti, ki so jo poimenovali z besedo položna, ampak meni se je zdela prav lepo strma, sem spet ugotovila, da jaz nisem planinec. Sem bolj ravninski človek. Vzrok za to ni v tem, da ne ne maram gričev, hribov, planin, planot, vzpetin, gora, … ampak zato, ker mi vedno, ko se začnem vzpenjati v nek hrib, že po dveh minutah srce razbija na vso moč. Dihanje postane otežkočeno, korak pa se upočasni do minimuma. Ampak do Mozirske koče sem vseeno prilezla. Počasi in z nekaj fotografskimi postanki.

položna pot
položna pot …

Kot vse kaže si bom morala enkrat dokončno priznati, da nimam kondicije za v hribe lazit in da je mogoče bolje, če ostanem kar kje v dolini. Sicer so pa vršaci lepi tudi, ko jih gledamo iz doline. Ampak na hribe med katerimi sem tudi odrasla, sem tako navezana, da si ne predstavljam, da bi morala preostanek življenja preživeti na ravnini. Ljudje se lahko navadimo marsičesa, ampak če lahko izbiram … bi raje imela okoli sebe hribe.

mozirska koča
Mozirska koča1

bodeča neža
bodeča neža

od mozirske koče proti skalci
med Mozirsko kočo in skalco, kjer se odpira čudovit pogled na Šaleško, Savinjsko in Zadrečko dolino (poglej prvo sliko v prispevku)

senci na poti
mi2 :)

 1. Tokrat nisem hotela male dozice borovničk, ker so me prvič, ko sem bila tam, kar dobro nasmejale. Se mi zdi, da je bil to rekord v tem, kako hitro se me je prijel požirek alkohola :D []
 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Uživanje na Mozirski planini ali Jaz nisem planinec”

 1. homerun homerun pravi:

  Hja v Mozirju so kar dobre planine, kajne. Sicer pa si verjetno lahko sama predstavljaš kakšna je strma pot, če se ti je že položna zdela strma.

 2. mojcas mojcas pravi:

  To si ti slikala? Pa si dobila fotiča iz Romanovih rok? :lol:

 3. chef chef pravi:

  Bohinjka, pa ne mara v hribe hodit… sramota :)

  Takole je… več ko boš hodila, manj strme se ti bodo zdele poti ;)

 4. buba švabe buba švabe pravi:

  Čim več v hribe hodit, pol pa tut zadihanost na položnih poteh zgine. :) Fotke so pa čist hude, ta zadnja sploh :)

 5. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Tokrat sem jaz imel na čez postprodukcijo. ;)

 6. dr. filomena dr. filomena pravi:

  Iiiii :-) kako lepe fotke. Sprehod po tistih krajih ne uide ;-)

 7. tomo pravi:

  Kako si se ti znašla v bohinjskem kotu? Mah, planinka si, samo tega še ne veš. :)

 8. Planinec.Si pravi:

  Hey

  morem pohvalit fotke :D

  Pa kaj še naj rečem PLANINEC SI. Zdaj pa daj še piko vmes pa nas pridi pogledat. Na http://www.planinec.si se kaj oglasi, pa spiši kako pot, al pa se na forum registriraj. Lahko fotke objaviš tam, pa dodaš spodaj link do svojga bloga ;) . VČeraj smo meli preko tisoč obiskovalcev, tako da mislim, da boš tako privabil številne novi bralce na svoj blog :) .

  Zanima me tudi, ali smem uporabit slike na http://www.planinec.si ?

  Daj se oglasi, ker maš res dobre fotke :) LP