кандела

Skrivnostni, zelenkasti, močni … absint

Objavil kandela, dne 16.11.2007

Absinta sama (še) nisem poskusila, ker me (zaenkrat še) ne mika. Ne vem, če sem že kdaj pisala o tem, ampak ne maram stanja, v katerem se ne obvladam … No, pa saj je vseeno. V prispevku o Pragi sem obljubila, da bom napisala, kako je Pi.Roman poskusil to pijačo.

kozarček absinta
kozarec absinta in obvezni pribor … naluknjana žlica (vir)

Absint je močna alkoholna pijača. Vsebuje od 68 do 80 procentov alkohola. Narejena iz pelina (lat. Artemisia absinthium) in mogoče je po okusu1 podoben našemu pelinkovcu. Ne vem :) Je pa ta pijača vsekakor burila duhove in jih mogoče še vedno.

Zanj sem prvič slišala pred ne-vem-koliko leti v neki oddaji na MTVju. Pozorna sem postala šele, ko so jo povezali z Marilynom Mansonom. Potem sem slišala tudi nekaj o tem, da je absint prepovedana pijača, na Češkem pa jo je možno piti povsod. Glede na to, da smo v EU in med nami praktično ni več meja, s tem je izginil tudi strah, da bi te na carini dobili, sva se s Pi.Romanom odločila, da si kupiva eno steklenico opojne zelenkaste pijače (barva najinega absinta mogoče bolj spominja na našo Sočo ;) ) in jo shraniva … za kakšne obiske. Mogoče si jo bova kdaj privoščila tudi sama (če me bo prijelo, seveda).

žličke, ki se uporabljajo za pitje absinta
posebne žličke, ki se uporabljajo za dodajanje in precejanje sladkorja v absint, preden ga spijemo (vir)

Naj končno preidem k bistvu … Pi.Roman se je v baru Alternatiff, kjer smo se znašli, odločil, da mu pol litra piva ni dovolj :D in naročil dozo absinta. Zelo prijazni natakar, mu je prinesel 0,4 dl zelenkaste tekočine. Potem mu je Pi.Roman povedal, da tega še nikoli ni pil in ne ve, če slučajno obstaja kakšen prav poseben način, kako to piti. Natakar mu je z veseljem pokazal cel proces. Jaz sem se hitro pozanimala, če mi dovoli, da ga slikam in nastala je spodnja slika, ko natakar v roki drži žličko z gorečim sladkorjem. Sladkor, ki ga je dal na žličko je najprej potopil v pijačo in potem zakuril. Mešanica je gorela toliko časa, da se je sladkor začel rahlo peniti. Potem je vse skupaj potopil v kozarec in premešal, nakar je bilo treba opojno substanco spiti na dušek. Natakarju sva se vsak posebej zahvalila in čakala, kaj se bo zgodilo :)

K:2 “Pi.Roman, kako je? A kaj čutiš?”

P:3 “Šnops k šnops, sam da je ta bolj grenak. Mal zažge, sam ni panike.”

K: “Ja, kaj pa to, ko pravijo, da je ljudem dogajalo. A veš, ko so razlagali, da so se zadevali s tem … A je kaj drugače, ti kaj dogaja v glavi, ali je pač samo ogromna količina alkohola, ki te malo zažge, in potem je to to?”

P: “A unmule kelnarju antene iz glave rastejo? :lol: Ne, nič posebnega ne čutim. Pravzaprav sem res pil že bolj močen šnops. Vsaj žgalo je bolj. Tole ni nič posebnega. Najbrž bi ga mogu celo flašo.”

K: “Dej, ne ga srat! Jaz te ne bom nesla nazaj do hostla ;)

piromanovo pitje absinta

Glede na to, kar je povedal Pi.Roman, najbrž ni naključje, da smo lahko na listu o absintu, ki smo ga dobili v baru v hostlu, lahko prebrali kaj je nekoč povedal Oscar Wilde“Po prvem kozarcu vidiš stvari takšne, kakršne si želiš. Po drugem kozarcu vidiš stvari takšne, kakršne niso. Na koncu pa vidiš stvari takšne, kakršne so v resnici in to je najbolj grozna stvar na svetu.”

absint v lj
s Češke sva prinesla steklenico absinta in še eno tipično alkoholno pijačo, ki naj bi imela podoben okus kot jägermeisterbecherovka4

O tej pijači bi, sodeč na vse zadetke, ki jih pokaže npr. Google, lahko napisala celo seminarsko nalogo, ampak ne bom. Tisti, ki bi radi izvedeli kaj več o njegovih učikih, nastanku, zgodovini, kdo vse ga je konzumiral v enormnih količinah in kakšne so bile posledice itd., si to lahko najdete na povezavah, ki sem jih prilepila v ta prispevek. Drugače si pa sami poiščite kaj :D

Za konec še ena slika:

picasso - absinthe drinker
sliko Pabla Picassa z naslovom Absinthe drinker sem slikala v Ermitažu v St. Peterburgu

 1. Kaj pa po učinku?[]
 2. Takrat spraševala, tokrat vprašanja pisala Kandela[]
 3. Takrat odgovarjal, tokrat odgovore pisal Pi.Roman osebno[]
 4. To sem pa poskusila … a me ni prepričala. Preveč grenka in alkoholnata za moj okus.[]
 • Share/Bookmark

54 odgovorov v “Skrivnostni, zelenkasti, močni … absint”

 1. chef chef pravi:

  Ja no, od enega kozarca šnopsa še nihče ni umrl, hehe …

  Všeč mi je Picassova slika!

 2. ficko pravi:

  Absint, ki se prodaja v današnjih časih, ima premajhen delež tujona, substance, ki je bila tako všeč dekadentnim umetnikom. Je zgolj samo močna alkoholna pijača.

 3. M&M M&M pravi:

  zeleni opoj ;)

 4. mojcas mojcas pravi:

  Jaz redna uživalka absinta (ne sej ne no), sam sem ga pa že velikokrat pila in mi ni nič posebnega, tudi halucinacij nisem imela, pa smo ga včasih veliko spili. Tako, da mislim, da je vse okoli tega bolj kot ne legenda. :D

 5. irena irena pravi:

  jst pa še nikoli nisem pila absinta in me niti ne mika. vsake želje so me minile že pri popularizaciji pijače pri nas z Bizovičarjem v glavni vlogi :mrgreen:

 6. Dajana Dajana pravi:

  Ne vem, kakšen je absint zdaj. Mislim, da je naša šmarnica isto kot absint. A kdo ve? O absintu pa obstajajo raznorazne zgodbe o umetnikih (in drugih ljudeh tudi seveda), ki so oslepeli in znoreli zaradi tega.

 7. kandela kandela pravi:

  Chef, bom predala pozdrave Pablu, ko ga naslednjič srečam :)

  MojcaS, MojacaS … sem pa mislila, da si bolj pridna punca :D

  Irena, Bizovičar je zadet že takoj, ko se zbudi. Brez, da bi zaužil kakšno substanco ;)

 8. clementino clementino pravi:

  Sta pa nardila spis kot da bi Ibogain pojedu.

 9. Dinozaver pravi:

  O, tega azurnega pa poznam :) Dober je.

 10. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Kandela pa sva si le podobna, ker tudi jaz ne maram biti v stanju, ko se ne morem kontrolirati, zato imam vedno kontrolo nad popito pijačo, prav tako pa ne kadim marihuane, čeprav se družim z ljudmi, ki jo in še nikoli nisem poksusil absinta in ga tudi ne nameravam. No, da ne filozofiram preveč, ker sem hotel vprašati nekaj povsem drugega.

  Zanima me, če se je našemu požigalcu prikazala zelena vila, kot se je Scotty-ju v Eurotripu, ko ga žurajo v Pragi :) ))

 11. dalo pravi:

  to kar prodajajo je navadna placeba,ladota vpraši kako se naredi pravi

 12. tomo pravi:

  Haha, enako steklenico absinta, še polno, imamo pod hladilnikom. Šparamo za hude cajte :) Hud post, kapo dol Pi.Romanu.

 13. Frida pravi:

  lep pozdrav, tudi jaz se ta vikend odpravljam v Prago in me je kar prijelo, da bi absint poskusila (do zdaj še nisem. Becherovko sem pa že pila in je meni osebno boljša kot jeger!

 14. chef chef pravi:

  Bo pa držalo, kar pravi Ficko, namreč, da je treba za popoln užitek kuhat domačico :)

 15. kolinago pravi:

  Ni treba na Češko, dobiš ga tut pri nas (absint supreme, made in slo), tako kot Becherovko.

 16. openhearted pravi:

  Samo ena majcena pikra pripomba:

  Te pijače ne poznam, oziroma je nisem poznal. Ampak, ampak če je narejena iz pelina, je pa res blazno čudno, da ima malce okus po pelinkovcu. Mislim, da bi tudi Cockta spominjala na pelinkovec, če bi ji primešal pelin.

  Kar se Becherovke tiče, zagotavljam, da tudi malo ne spominja na Jegra – in obratno.

  Brez zamere. Mejte se vsi blazno lepo brez ali z takšno ali drugačno pijačo.

 17. zmauc pravi:

  Samo en namig. Ko slikaš ogenj po možnost izklopi fleš.
  Aja še to, ne vem od kod ti ideja da sta si beherovka in jeger podobna ?!? verjetno si še zelo zelo mlada !
  lp

 18. Buranja pravi:

  Najprej sem prebral zgodbico, nato še komentarje in opazil, da so kar dve ženski odločno izjavile , da ne marajo biti v stanju, ko se ne morejo kontrolirat. Ne vem, kje ste to prebrale ampak, ko ženski pride, ni ravno v stanju kontole, veliko jih tudi noče biti. Meni so všeč punce, ko se takrat sprostijo in pozabijo na samokontrolo.
  Vsake toliko časa se je treba sprostit in pozabit na……
  Pa brez zamere.

 19. Insomniac Insomniac pravi:

  Ne mi omenja absinta :D Becherovka je pa kul, cimet fajn diši.

 20. buba švabe buba švabe pravi:

  Zgleda zanimivo. Mogoče za probat kdaj…

 21. seba pravi:

  Hja, kolega je po parih pirih spil eno dozo te pijače. Drugi dan je govoril, da je ženski doma govoril naj ugasne luč, pa čeprav je luč bila ugasnjena, hehe. Absinth je pa dobil pri nas, pač en lastnik lokala ga je mel pod pultom in kolega si je zaželel nekaj močnega, ter to tudi dobil. ;)

 22. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Za vse, ki trdite, da Becherovka ni podobna Jägru: po barvi mogoče res ne, tudi gost je Jäger bolj, ampak okus je pa zelo podoben. Vsaj pri tisti becherovki in tistem jägru, ki sem ju jaz pil.

 23. doknir pravi:

  > Ko slikaš ogenj po možnost izklopi fleš.

  http://www.flickr.com/photos/lecasio/331785095/

  > Absint, ki se prodaja v današnjih časih,
  > ima premajhen delež tujona, substance,
  > ki je bila tako všeč dekadentnim umetnikom.
  > Je zgolj samo močna alkoholna pijača.

  http://www.feeverte.net/thujone.html

  Pa še dva linka:

  http://www.lafeeabsinthe.com/bohemian-serving.php
  http://www.lafeeabsinthe.com/parisian-serving.php

 24. tomo pravi:

  Eden boljših člankov v slovenščini: Afrodiziak za dušo.

 25. saily saily pravi:

  oj kandela samo en mičken popravek.. se mi zdi, da je dobil 0,4cl, ker 0,4dl je malo huda doza za absint, bi verjetno bil na poti v bolnico že, če ne celo kam drugam :)

 26. doknir pravi:

  @Tomo: Ta link je že omenjen v članku.

  @Kandela: Link na besedi “pelina” ni OK …

  Lp, Roman

 27. Chiara pravi:

  Pred par leti sem v Španiji pila nekaj, kar so (oni) imenovali absint. Bilo je precej močno in imelo okus po milnici. Ker nam zraven niso dal nobenega sladkorja, zadnje čase (na podlagi tvoje in podobnih zgodbic) dvomim, da je bilo to res to. V vsakem primeu pa bi bilo s sladkorjem bolj okusno!

 28. Mustang pravi:

  Podobn je kačji slini po barvi……………

 29. doknir pravi:

  > se mi zdi, da je dobil 0,4cl, ker 0,4dl

  http://oiv2007.joomlatarhely.hu/documents/safety_health/Feher_Wine_therapy.pdf

  “By moderate alcohol consumption we mean drinking of 1 to 4 units of alcoholic beverage
  daily. As the female sex is more susceptible to the organic injury caused by alcohol, therefore
  daily consumption of 1 to 2 units in women and 2 to 4 units in men may be beneficial if
  people are healthy. However, in case of an existing disease also this amount may cause an
  injury to the organs and tissues of the body. One unit means about 10 to 12 g of alcohol,
  corresponding to 3.3 dl beer, 1 to 1.2 dl wine, and 0.3 to 0.4 dl hard spirit of average alcohol
  content. Regular consumption of alcoholic beverages in excess of the above mentioned
  moderate amounts can already be harmful for the human organism.”

 30. kandela kandela pravi:

  Doknir hvala za link na pelinu … sedaj je pravi :) Pa hvala tudi za vse ostalo :D

 31. ŠVABA ŠVABA pravi:

  Jst absinta mnda še nism piv….sm pa ene parktrat s kolegi piv pjačo, ki se pri nas uporablja predvsem za flambiranje koktejlov(da površina koktejla zagori in se pol spije)in sicer se ji reče stroh, ki vsebuje 80% alkohola (obstaja tud z 40% ter 60% alk.) in morm rečt, da je blo tedi kr na harda :)

 32. Kura pravi:

  Pozdravljene vse skupaj,

  Kot vidim imate vse še otroške izkušnje z absinthom, priporočam vam da zaužejete pravega z tujonom se ga dobit na češkem (KING OF ABSINTH znamka mal reklame, ap še kateri se najde…), in seveda treba ga je zaužit v spodobnih količinah
  to kozarček ali dva ne prideta v poštev (saj tud noben še z enim jointom ni videl ELVISA v živo) tak oda priporočam količino tam od 1,2dl do 2dl. NAjboljše doziranje je 3×0,5dl v 5 minutah potem človek doživi marsikaj…

  Mislim da se zadnjič celo videla da je BIZOVIČARJA DINOZAVER POŽRL, saj je že bil čas

  lep pozdrav vsem, pa prijetne izkušnje z ABSINTHOM želim

 33. ichliebealkohol pravi:

  No ja, dejansko absint ni nič posebnega, dejansko šnops kot šnops … samo da je zaradi cukra bolj sladak in bolj prijetnega okusa… in nikakor nima okusa po pelinkovcu! Z absintom se po enem, dveh ali pa celo treh rundah se še nič dogaja ;-) ko zvrneš flašo pa si ravno tako nažgan kot če bi pil wiski, vodko ipd…

  Res nevem zakaj, se nekateri kar zgrozijo ko te vidijo piti absint, očitno je res nekaj na tem da je včasih morala biti vsebnost tujona v nejem zelo vellika.

  sicer pa imamo slovenci “bolj hudo” zadevo in sicer močeradevc, ki ga izdelujejo po domačem receptu, na območju škofje loke in žirov… ta zadeva je še le haluscirogena po kemijski sestavi naj bi bil blizu LSDju… nevem bom vrjel… abscint se vrjetno lahko le skrije hehe.

 34. ab sinth pravi:

  Verjetno je mislila na ‘zdravilni’ ucinek, ki ga beherovka in Jäger nudita. Ta je podoben v obeh primerih (bolj ko ju pijes, bolj sta ti podobna:)

 35. Okapi pravi:

  Predvsem pa je koristno vedeti, da so ceski absinti natanko to, namrec ceski. Bolj ali manj umetni zvarki, ki s pravim absintom razen alkohola in imena (pa se to ne cisto, ker prav se pise absinthe, z e na koncu) nimajo dosti skupnega.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe#Bohemian_style_Absinth

  O.

 36. homerun homerun pravi:

  Hja…jaz ga bom verjetno moral poskusiti. Vsaj glede na to kar nam je dejala profesorica v šoli. Da so bili vsi umetniki: Ali geji/ali so se ga zakadili/ali pa so bili alkoholiki. To po njeno pomeni, da moramo zato, da jih bomo razumeli: nekaj spiti ali pa se zakaditi. Torej, zakadil se ga ne bom! Kakšen kozarec absinta pa lahko poskusim, da bom vedel kakšen okus ima. In glede na to, da so ga pili dekadenti, ga bom moral tudi jaz(ker smo obravnavali to temo pred kratkim). Se lahko oglasim? :)

 37. bamboo bamboo pravi:

  absint sem prvic narocila preko neta, zraven sem dobila se pripadujoco zlicko, sama sem ga ze probala, drugace pa tudi sama “flambiram” ;) s sladkorjem in naredim nekaksne koktejle ala absit ;)

 38. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Homerun, pomoje bi ti zdaj Kandelin fant dal eno okoli kepe in ne kozarčka absinta :) ))))

 39. Radian pravi:

  Hm…pri pitju absinta je poanta v sami gesti in užitku priprave in konzumiranja, ne pa v nacejanju z grenčicami v silu “joj, a ti že kaj čutiš?” Prvič sem pil absint nekje sredi devetdesetih, ko sem štopal po Evropi, mislim da je bilo nekje okoli Belgije in stvar se mi je takrat zdela precej zanimiva – tako sam način priprave, ki mi je deloval nekako “fensi”, kot tudi njegov učinek (dečko, ki ga je privlekel v kamp je zatrjeval, da je to edini tapravi Absint na svetu :) ) Žal nepravega do takrat še nisem probal. Se pa tudi danes dobi dobre “sorte”, ki so dejansko “kreativni stimulansi”, ne pa zeleno pofarban alkohol…če greš seveda za tem.

  LP
  R.

 40. wrienn pravi:

  Na svojem blogu sem nekaj obljubljala, da bom pisala o Absinthu. Ko mi uspe, povežem mojo teorijo s tvojo prakso pa še linke iz komentarjev bom mal ponucala ;-)

 41. homerun homerun pravi:

  Ja Alex, vem, da bi…ampak kaj naj. Navodila profesorce je treba upoštevat. Če ne pa ne znaš tako, kot bi bi moral. Torej, Pi.Roman in Kandela, kdaj se lahko oglasim na pokušino, da bo slovenščina 5?

 42. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Homerun, kadarkoli. ;)

 43. 1tastar pravi:

  Absint (brez karamela) je isto kot naš proletarski “ta zelen”, v močno, še ne uležano domače žganje namočeno pelinovo listje. Pravkar kuhano žganje vsebuje precej metanola, svež pelin pa thujon. Pariški clochardi in umetniki ga pijejo kar iz steklenice. Od tod njihov “filozofski” navdih.

  To, da ga natakar osladi z zažganim sladkorjem, pokvari ves smisel absinta. To je enak greh, kot ga delajo Amerikanci, ko v viski natočijo vodo. Ali pa naše dame, ko žganje dodajajo v sadni sok ali kavico.

  Naš pelinkovec je s pelinovim ekstraktom umetno narejen absint s karamelom (=prežgan sladkor) in razredčen z destilirano vodo, tako da ima pod 18% alkohola, in ga lahko v bifejih strežejo že pred deveto.

  Najbolj zdravo pa bi bilo, če bi absinta ne pil iz kozarca, ampak jedel s tisto priloženo preluknjano žličko.

  Becherovka je pa podobno sranje kot absint, leo da ima namesto pelina dodan cimet. Bolj kot greš proti severu, manj sta čislana zdravilna česen in pelin.

 44. Okapi pravi:

  1tastar, nikoli ni odvec, ce se spoznas na zadevo, o kateri pises:-))

  Malce vode v viskiju ni noben greh. Greh je kvecjemu led, ker viski se naceloma pije pri sobni temperaturi. Malce vode pa sprosti okus in marsikateri cistokrvni Skot viski pije tako.

  Se vec, pravi sladokusci radi pijejo viski, ki ga usteklenicijo neposredno iz soda (cask strenght) in ker ima tak vec alkohola, ga je tako rekoc obvezno treba razredciti z vodo. Vecina ljudi ne ve, da ima viski v sodu vec alkohola (tam okoli 60%) in ga sele pri polnjenju v steklenice z vodo razredcijo na 40 – 45%.

  O.

 45. usperna pravi:

  Znano je, da Amerikanci nimajo okusa. Tudi najbolši T-Bone na žaru polijejo z javorjevim sirupom, mešajo pivo z Bourbonom in jejo Čili z osladkanim fižolom.

  60% pa še ne zažge želodca. Vprašaj Poljake in Ruse, kakšna vodka je najboljša. Pijejo nalivko, za Stoličnajo in Wyborovo pa rečejo, da je samo za mehkužne Evropejce. Žuborovko sicer prodajajo na Poljskem, ampak je njihova močnejša od tiste v naših trgovinah.

  Glede redčenja pa ti povem resnično zgodbo iz naših logov. En kmet nam je nosil v službo domač sadjevec. Jakost po želji. Potem pa mi je enkrat razodel skrivnost. V sodu je imel 60-80% destilat, ki ga je potem po želji kupca razredčil z destilirano vodo.

  Jaz osebno rajši zvrnem šilce močnega, če me pa zapeče, potem šele potem spijem malo ledeno mrzle vode. Ni pa napačno malo vode spiti pred žganjem, ker tako bolje zaznaš okus.

 46. 1tastar pravi:

  Oprosti, sem ti odgovarjal preko Mozille. Tam sem pa Ušperna.

 47. Okapi pravi:

  O ameriskem okusu se vsekakor strinjam. O tem, da se da piti tudi nerazredcen 60% viski, prav tako. Hotel sem povedati le, da je po pravilih (ali navadah) za pitje viskija vse OK, tudi ce spricnes notri malo vode. Se posebno, ce ves, zakaj to pocnes. In se toliko bolj, ce imas na voljo mehko vodo (v Lj. iz pip tece trda, zato jo hodim iskat pod Roznik, tako kot akvaristi:-)
  Mimogredem, lepota cask strenght viskijev je ravno v tem, da si jih lahko naredis tako mocne, kot ti najbolj ustreza.

  O.

 48. 1tastar 1tastar pravi:

  Meni voda v viskiju ne paše. Izgubi rahel okus po dimu in starem hrastovem sodu. Verjamem pa, da Bourbon lahko mešaš s čimerkoli. Viski iz koruze je kot vodka iz krompirja. Razredčen špirit! Kot če bi konjak VVSOP zmešal z domačim brandyjem in rekel, da zdaj je pa VOP.

  Tudi mleko z o,5% maščobe nima istega okusa, kot če z vodo razredčiš polnomastno mleko.

 49. 1tastar pravi:

  Strokovnjaki za naluknjane žlice in alkohol; kdo mi prvi odgovori na vprašanje:

  Kaj je GARAMPAMPOLI?

 50. M&M pravi:

  mešanica žganja, sladkorja in menda tudi vina…mam žlahto na Primorskem, pa so mi strici povedali :)

 51. 1tastar 1tastar pravi:

  Tvoji strici so slabo povedali. Rabiš recept?

  V skodelico daš malo čaja (lahko tudi z vinom, po okusu). V 60% rumu ali armanjaku namočiš kocko sladkorja, na šalico položiš naluknjano žlico in prižgeš. Ko se goreči sladkor do konca nakaplja v čaj, ga s slamico posrebaš.

 52. Bambooland » Absint, car prepovedanega pravi:

  [...] Kandela je ze pisala o njem, jaz pa vam bom podala se dva recepta, mogoce ga boste pa kdaj [...]

 53. black pravi:

  Vidim, da v mmmmuziki poslušaš tudi našo prasketanje. Si bila tudi na predstavi? http://www.silence-zone.com/disco_love.htm Poleg muzike pa strežemo tudi zeleno pijačo. In, ja, zadane. Predstava. Muzika in pijača.

 54. kandela kandela pravi:

  Black, :D
  Silence z Benkom so pa nekaj najboljšega, kar sem odkrila v svetu muzike!
  Kakšne vaše predstave žal še nisem videla, ampak imam veeeeeliko željo. Bom že enkrat … Obljubim! Pa še nekaj glede Silence. Sem bila na njihovem koncertu v CDju in me je cel koncert mrazilo po celem telesu, ker, ko Benko odpre usta, iz katerih pride tisti njegov božanski glas, meni stopijo kocine pokonci. Vse. Toliko čustev, kot jih on doda svojemu petju … O, mama! Hočem jih še videt in poslušat. In jih enkrat res doživeti še s tvojim Betontancem ;)

  Ko te pa zagledam na Bložiču, ti pridem nazdravit in ti stisnit roko :) Seveda, če ti je prav ;) Nočem izpasti kot neka nora fenica …

  Aja, absint … ne vem, če ga bom kdaj poskusila … nisem ravno velika ljubiteljica alkohola … Zmerno, je moje načelo :D

»