кандела

Gogol Bordello – razširite si obzorje za 17€

Objavil kandela, dne 3.04.2008

11. aprila prihaja v ljubljansko Cvetličarno mešanica barv, narodov in glasbe. Fantje in dekleti, ki so se zbrali okoli šefa Gogoljevega bordela, Eugena Hütza, namreč na svojih koncertih ob spremljavi glasbe izvajajo vse mogoče vragolije, s katerimi v dobro voljo spravljajo vse, ki stojijo na drugi strani odra.

gogol bordello

Kdaj sem prvič slišala zanje, ne vem. Vem samo to, da sem sveža oboževalka. Veliko več sem o skupini, ki se ima za ciganske pankerje (gypsy punk), izvedela iz članka, ki so ga pripravili v spletni reviji RSQ. Ko sem si ogledala še nekaj njihovih videospotov in slišala besedila, v katerih se angleščina prepleta z ruščino, saj pevec Eugene prihaja iz Ukrajine, sem se odločila, da si jih moram ogledati … Karta že čaka, da jo na vhodu v dvorano raztrgajo. Jaz pa se večkrat odpravim na njihovo myspace stran, kjer vedno znova poslušam tiste štiri pesmi, ki jih ponujajo …

Vse kar si želim naslednji petek je, da bo Cvetličarna poskrbela za dobro ozvočenje bordela, kamor se bomo šli zabavat, ker si res ne želim, da bi nam slab zvok pokvaril predstavo.

Поздравляю!

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “Gogol Bordello – razširite si obzorje za 17€”

 1. kajakaja pravi:

  zdravo.
  zdaj, ko sem preposlušala komade omenjenega banda na njihovi strani so me spomnili na nek film, v katerem nastopa “kvazi-rus” nalov filma pa je: wristcutters-a love story. ( pa brez strahu, ni EMO film, čeprav mogoče naslov na to namiguje -hehe). Se mi zdi, da je muzika omenjenega rusa mogoče malo slična… mogoče ne. Samo feeling tak dobila. Mogoče pa grem pogledat v cvetličarno to zadevo ;)
  pozdrav so-bohinjki
  klara

 2. kajakaja pravi:

  evo še pripopam clip
  http://www.youtube.com/watch?v=Gn7GVNskKU8
  http://www.imdb.com/title/tt0477139/

 3. kandela kandela pravi:

  Jou, Klara!

  Dober feeling imaš ;) Tale link ponuja playlisto iz filma … Gogol Bordello so omenjeni kar 3krat. Pa tudi na povezavi na youtube, ki si jo dodala v komentar se ga sliši … ne moreš ga zgrešit, tega Eugena :D

  Drži se! Če prideš pa v Cvetličarno … pocukaj me, če me vidiš.

 4. kajakaja pravi:

  hehe … no fino, nism opazila da so omenjeni ;) … se pravi je res gospodič Eugen tak distinktiven da mi je u podzavesti ostal :D hihi.

 5. pikicavelika pikicavelika pravi:

  Fajn se mejte! Uživejte še zame. :)

 6. irena irena pravi:

  jst sem končno kupila karto :cool:

  tud jst upam, da bo ozvočenje kul. na zadnjih dveh koncertih, na katerih sem bila v cvetličarni, je bil. ;)

 7. kandela kandela pravi:

  Pikicavelika, še žal ti bo. Sploh, ko boš lahko tukaj videla, kako zabavno bo oz. je bilo ;)
  O, Irena, kako bomo noreli :lol: To bo veselica veselic ;)

 8. irena irena pravi:

  komi čakam :cool:

 9. MaMlaz MaMlaz pravi:

  Punce – vidim, da z ženo nisva edina (no, pa še Rončel) navdušenca nad GB v Slovenij. Narod jih ne pozna zadosti. Prepričan pa sem, da nas vse skupaj čaka rasturačina do konca. Se vidimo…

 10. kandela kandela pravi:

  Hej, MaMlaz … zadnjič nam je Buba Švabe povedal, da ste jih poslušali na poti na Blogres :) Sem ga poskušala prepričati, da tudi on pride, samo sedaj ne vem kaj bo iz tega ;)
  Kot kaže, bo pa to cela blogerska žurka ;)
  Se vidimo!

 11. MaMlaz MaMlaz pravi:

  Buba je zadnjič oznanil, da gre za nekaj časa v Tunguzijo, tako da res ne vem, če bo ujel zadnji cepelin za pravočasni prihod na koncert. Drugače si pa štejem v čast, da promoviram GB med svojimi znanci.

  Kul mi je, da so končno prišli v Slo. Prvič bi mogli bit v KUD-u FP pa so zadnji cajt odpovedali. Po pričevanju nekaterih kolegov, ki so že bili na njihovih koncertih nas čaka… BOMBA!!!

  Ka tebi Who’s amoung us prav kaže al ga je Piroman sfriziral?

 12. kandela kandela pravi:

  MaMlaz :lol: Piroman mi ni sfriziral okvirčka kdo je z nami, ampak post o jeseniških navijačih na naslovnici siola :D

  Kar se tiče pa GB … ko jih poslušam, ne morem biti pri miru in usta se mi razširijo od ušesa do ušesa, ko pomislim, kaj nas čaka v petek :D Upam, da bo dovolj prostora za ples ;) Po veselici gremo pa na pivo!!! Z Bobu ali brez ;)

 13. MaMlaz MaMlaz pravi:

  Niceeee… al pa smooooooth – še bolj paše! Pri nas bi za to Pi-jevo potegavščino rekli, da je lopovska… (cool)

  GB – Upam, da bo ful malo folka. Recimo, da nas bo enih 100… :mrgreen: