кандела

Grem si uresničevat tiho novoletno željo

Objavil kandela, dne 11.05.2008

Ponudila se je idealna priložnost, da si uresničim tiho novoletno željo – potovanje v Rusijo. S Piromanom odhajava čez slabo uro na pot do letališča Jožeta Pučnika. Tam naju bo čakalo letalo, ki naju bo na svojih krilih poneslo na sever, kjer se bova šest dni sprehajala po Severnih Benetkah oziroma Sankt Peterburgu.

Najverjetneje se od tam ne bova nič oglašala na blogu, ker bo ob tako dolgem dnevu kakršnega imajo sedaj tam gori,1 zelo malo časa za iskanje internetne povezave. Upava samo, da bo vreme v redu, saj želiva mesto večinoma prehoditi podolgem in počez. Vse razen padavim bo odlično ;)

Najina poročila bodo vsekakor sledila, ko se vrneva. S sabo bova prinesla pa še kakšno sliko, na kateri se bova videla oba …

kandela v peterburgu
Kandela v Peterburgu aprila 2007

 1. sonce vzhaja okoli 5.30 in zahaja okoli 22.10[]
 • Share/Bookmark

12 odgovorov v “Grem si uresničevat tiho novoletno željo”

 1. domovoj pravi:

  Srečno pot in uživaj v Rusiji! Jaz sem bil v St. Peterburgu in Moskvi pred petimi leti, komaj pa čakam julij (letalsko karto imam že v žepu), ko grem spet v Rusijo (tokrat Moskva, še malo vzhodneje, nazaj grede še Kaliningrad). :)

 2. homerun homerun pravi:

  Have fun!!!

 3. zloba zloba pravi:

  Uuuu … ful fajn;)) Uživajta!

 4. strojnik strojnik pravi:

  Nadvse lepo se imejta… ;)

 5. spomincica spomincica pravi:

  mejta se. komi čakam kakšno leto, ko se bo tudi meni izpolnila taista tiha novoletna želja. glej, da objaviš čim več slikic za ns rusiste, ki še nismo prpuzali gor čez do ljubljene rusije. ah ja.

 6. tomo pravi:

  Carja sta, če ga bosta prehodila. Že samo med postajami metropolitena je ogromno hoje. Srečno.

 7. chef chef pravi:

  A niso severne Benetke Amsterdam?

  No, uiživajta! Midva v petek pičiva v taprave Benetke!

 8. kandela kandela pravi:

  Hej!
  Hvala za vse vase lepe zelje. Ze tretji dan sva pridno hodila naokoli in zbirala vtise in foto material :) Vec o tem, kako smo se imeli ob morju v Novem Peterhofu in kako bo na Kronstatu pa naslednji teden :)

  Uzivajte v Sloveniji!
  Piroman in Kandela

 9. Matevz pravi:

  Jaz grem julija tut v Kaliningrad.

 10. tomo pravi:

  @Chef: Tega s Severnim Benetkam in Sankt Peterburgom nisem nikoli najbolje razumel, ker Peterburg Benetkam ni pretirano podoben. Tudi Peter Veliki je pri gradnji Peterburga imel v mislih Amsterdam, kjer je preživel kar precej časa, pa tudi na splošno je dobro poznal severno evropska mesta. V glavnem, Amsterdamu je Peterburg bolj podoben, čeprav je v SPb vse širše, daljše, večje,…

 11. Ana pravi:

  hej,

  predvidevam, da imaš glede urejanja vize za rusijo že vse naštudirano :) tudi sama sem že kar daleč, ampak informacije o tem, kdaj imajo uradne ure na ruskem veleposlaništvu v ljubljani pa ne najdem. mogoče veš, kdaj?

  hvala.

 12. kandela kandela pravi:

  Ana, sem pregledala njihovo internetno stran, in sem našla, kdaj imajo uradne ure … V ponedeljek, sredo in petek od 8.30 do 11.00.