кандела

Prebolevam Sankt-Peterburg

Objavil kandela, dne 19.05.2008

Dobesedno :neutral:

Pred približno štirimi oz. petimi dnevi, sredi naše Peterburše izkušnje, me je nekaj začelo žgečkati v grlu. Takoj sem začela s preventivnim jemanjem aspirina+C, a sta bila virus in veter močnejši od mene. Danes, drugi dan po vrnitvi, sem se odpravila do zdravnice, ker se mi je zjutraj zdelo, da je v mojem grlu obtičal nekakšen čep. Iz sebe sem poleg bolečega kašlja spravila samo šepetanje. Nos je bil zamašen in tudi ušesa so sporočala, da je še vedno nekaj narobe. Bil je čas, da grem pogledat gospo v beli halji, ki mi je povedala, da imam virusno obolenje zgornjih dihal. Potem mi je še povedala, da mi ne more dati nobenih konkretnih zdravil, ampak bom morala počakati da mine. Zato mi sedaj ne ostane nič drugega, kot da pojem čimveč vitaminov, spijem čimveč dobrega čaja, ki mi ga pridno kuha Piroman in da počivam. Poleg tega bom imela pa ravno dovolj časa in upam, da tudi energije, da napišem kako zelo lepo smo se imeli.

Grem delat ;) Se beremo!

kandela in piroman pred cerkvijo Spas na krovi
Kandela in Piroman pred cerkvijo Spas na krovi (rus. Спас-на-крови) oz. Cekrev Kristusovega vstajenja

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Prebolevam Sankt-Peterburg”

 1. irena irena pravi:

  oooo, kaka lepa fotka! :D

  imaš da se pozdraviš do srede! :)

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  aha, iz tujine si prinesla znan “počitniški virus” … izredno nevaren … najbolj razsaja sredi poletja!

 3. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Nič bat, Irena, do srede bo že kot nova :D

 4. Matevž K. pravi:

  Sankt Peterburg je res prečudovito mesto. Vidiš “tipično” Rusijo; revščino in bogastvo hkrati. Sicer pa ravno te dni mineva 10 let, odkar sem ga obiskal :)

  btw, ali od tega mostička naprej po cesti še stoji “Amerika” – McDonald’s, KFC, PizzaHut, itd.? :D

 5. ninamalina ninamalina pravi:

  dobrodošla nazaj

  vidim, da sta imela super vreme

 6. kandela kandela pravi:

  Matevž K., zdaj si me pa našel … Piroman pravi, da se spomni, da so bile te “ameriške” zadeve v vzporednih ulicah, meni pa se zdi, da je bilo nekaj teh fast food zadev tudi na samem Nevsekem prospektu, ki leži pravokotno na uličico na zgornji sliki in je najbrž najbolj znana ulica Peterburga. Midva sva drugače največkrat jedla palačinke v njihovih uličnih “kioskih” z imenom Teremok.

  Kar se pa tiče njihovega standarda imaš čisto prav … tam že samo po avtomobilih vidiš, da so nekateri res bogati, drugi pa nimajo veliko pod palcem, čeprav beračev skorajda ne vidiš. Najbrž jih milica preganja; vsaj s tistih mest, ki so najbolj turistična.

 7. kandela kandela pravi:

  Ninamalina, doživela sva vse od sonca do dežja, dva dneva je bilo tudi nekaj snega … Več o tem še pride ;)

 8. fetalij fetalij pravi:

  o, WB :D

  drugače pa…kaj dela stavba zavarovalnice triglav iz LJ v sankt peterburgu? (na levi strani slike :D )

  sem pa bral nedolgo nazaj neko knjigo o rusiji (vbistvu Politkovska – Putinova Rusija) in kar dobro razloži “prepad” oz. bolje rečeno… izniči tisto sliko “bogate” in “močne” Rusije, o kateri se govori po svetu in ki jo vidiš po tv-ju…

 9. kandela kandela pravi:

  Fetalij :D

  Politkovska me še čaka. Do zdaj sem jo prebrala ene 30 strani, pa z vsako prebrano stranjo razmišljam, če res hočem prebrat to knjigo do konca … Ko sem spet v živo videla te njihove fantiče-vojake … Žalostno!

 10. tomo pravi:

  Matevž K: na Kanalu Gribojedov kolikor se spomnin predlani ni bilo restavracij s hitro prehrano. Jih je pa precej na vzporednih ulicaj (Velika in Mala Konjušenaja ulica)ter na Nevskem, vsaj trije McDonaldsi in ostale tovrstne beznice. Enega izmed teh so lani teroristi tudi v luft pognal. Drugače so pa Rusi McDonaldsove najbolj hvaležne stranke.