кандела

Piknik se bo imenoval Ljubezen na smrt

Objavil kandela, dne 1.06.2008

Kljub temu, da se je v vsej svoji polnosti začelo izpitno obdobje in zaradi tega ni dovolj časa, da bi človek lahko organiziral en spodoben pomladni piknik, si bom jaz vseeno privoščila enega. Zanj bom odštela 14 (študentskih1 ) evrov in uživala v hrani, ki jo bo spremljala glasba dua Silence. Oči bodo medtem počivale na elegantnih gibih plesalcev, ki bodo svoja telesa usklajevali z glasbenimi ritmi. Kuhar je preverjen (vsaj moja sestra pravi da je dober, njej pa verjamem) :P

ljubezen na smrt
sliko sem staknila v mejlu, ki sem ga preko Urške dobila od SMG

Za kaj pravzaprav gre? Mladinsko gledališče je z 28. majem ponovno začelo streči s predstavami Ljubezen na smrt ali Koncert za kuharja, šest vajencev in tri pomivalce v režiji Matjaža Pograjca, ki je bila premierno uprizorjena lanskega aprila. Pojedine se bodo odvijale vsakodnevno vse do 9. junija. Podrobnejši spored najdete na straneh SMG.

Na predstavi, ki si jo je zamislil Pograjc, se (baje) človek zelo dobro in do sitega naje. Gledalcem kuha Danilo Ivanuša. Njegovi vajenci so: Neda R. Bric, Maruša Geymayer-Oblak/Daša Doberšek k. g., Branko Jordan k. g., Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Ivan Rupnik, pomivalci pa: Jože Šalej – tipkanje, Žiga Golob – brenkanje, Blaž Celarec – tolčenje. Avtorja glasbe sta Silence.2

Gre kdo zraven? Jaz rabim samo še karto :)

 1. karte za odrasle, ki niso (več) študenti, je 19 evrov[]
 2. Boris Benko in Primož Hladnik[]
 • Share/Bookmark

17 odgovorov v “Piknik se bo imenoval Ljubezen na smrt”

 1. irena irena pravi:

  Jaz vseeno ne bom potešena dokler ne dobim piknik torte by Piroman in Kandela. :P In ne, jst nikoli ne neham težit. :cool:

 2. kandela kandela pravi:

  Irena, saj imamo še čas … veliko časa. Poletje se je šele začelo ;)

 3. teoo teoo pravi:

  brezveze dej. kdaj gremo?:)

 4. kandela kandela pravi:

  Teoo, meni bi še najbolj ustrezala sobota 7.6. ob 20.00 … Takrat bi lahko s sabo vzeli tudi Ireno in Nino, če sta za in nimata že kakšnih drugih planov; vem, da delata ne :roll:

 5. chef chef pravi:

  Jaz bi tud šel jest! Pa Blaža poznam, ga tud že sto let nisem videl.

 6. fetalij fetalij pravi:

  jst bi šu gledat, če ne že druzga… moram najt kšno predstavo… eee, pondelk mam že cajt :P potem pa še v sredo in petek…

 7. šuši šuši pravi:

  bemo mast, jaz bi tudi šla…če se da. 14 študentskih evrov bomo pa ja spraskali do takrat.

 8. irena irena pravi:

  @Kandela, zapomnila si bom tole skoraj obljubo :D

  in jst sem 7.6. zelo available. :cool:

 9. Ira pravi:

  fenomenalen blog!
  pohvalno!:))) (mislm, končno sm si ga uspela mal bolj ogledat, mama mia, kok to pr men traja:))
  tale predstava se fenomenalno sliši…mogoče bi se vam pridružila, no ampak bom potem raje plane delala, ko pridem domov…
  pa še odgovor v zvezi z ermitažem: zastonj so za vse študente, tudi za tiste slovenske (npr. mojo sestro), ki imajo navadno slovensko kartico in ki jim je status potekel pred tremi leti:) hihi, takole je moja sestrica prišla čez vse ruske kase, hihi:)

 10. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Komanda mora bit! Določam datum 7.6.2008 in uro 18:30. Za lokacijo pa prosim za predloge. Fajn bi bilo, da bi bila blizu Gospodarskega razstavišča (da ne bo prehudih premikov). Howgh, govoril sem. :)

 11. kandela kandela pravi:

  Ira, hvala :oops:
  Če bi šla slučajno z nami, se oglasi … Drugače se vidiva pa 17. na Urbas :D Aja, pa hvala tudi za info z Ermitažem ;) Srečno pot domov!

 12. Dinozaver pravi:

  Fajn predstava je. In sobotna je bila ob 13h, kar je primeren čas za zgodnje kosilo. Sploh pa zastonjsko.

 13. šuši šuši pravi:

  Kot prebivalka okolice Gospodarca predlagam Svetilnik v Zupančičevi jami. In temu sledi kratek premik po ulici gor in po drugi dol ;) Če me vzamete seboj, ofkors. BTW, karte lahko kupimo pred predstavo, a ne. Jah, jah …

 14. kandela kandela pravi:

  Jou, Šuška :) Midva se strinjava, čeprav ne veva, kje je ta Svetilnik, ampak ga bomo že našli, če sveti, a ne ;) A bo ob 18.30 v redu?

  Karte se pa lahko kupi 1) preko neta, 2) uro pred predstavo v SMG ali 3) v majhni pisarni SMGja zraven Le petit cafeja. Aja, prek neta ne moreš kupit študentskih kart.

 15. šuši šuši pravi:

  Ni težko najt. Pod železniško pa samo ravno. Potem pa je na trgu ena grda fontana in tam zraven je ta svetilnik zadeva. Aja, svetilnik, ki je stal zraven, pa so menda ukradli :lol:

 16. kandela kandela pravi:

  Šuši, hvala. Se bomo potrudili, da najdemo :)

 17. irena irena pravi:

  aja, moram se še javno pohvalit, da sem kupila karte :cool: