кандела

Trnfest, Trnfest in še enkrat Trnfest

Objavil kandela, dne 10.08.2009

Trnfest je eden najbolj popularnih in meni osebno eden najbolj simpatičnih festival nasploh. Letos se je dogajanje začelo že 28. julija in bo trajalo še vse do 30. avgusta, ko bodo konca verjetno najbolj veseli tisti, ki živijo v Trnovem :)

Trnfest 2009 sicer v programu ne ponuja veliko zadev, ki bi me še posebej zanimale, ampak konec koncev to sploh ni ovira, da se ne bi kdaj pa kdaj odpravila na dvorišče KUD-a France Prešeren, tam srečala koga poznanega in se ob klepetu in poslušanju muzike tudi odžejala v teh (zame) kar pasjih dneh.


Les Freres Burkinabes

Na tokratnem festivalu sem si ogledala šele otvoritev, ki se je začela s koncertom bobnarjev iz Burkine Faso. Nisem čisto prepričana, ampak zdi se mi, da sem enega od bobnarjev kasneje videla še na Festivalu Kanal v Bohinju, ampak o tem kaj več naslednjič …


dvorišče KUD Franceta Prešerna na dan otvoritve Trnfesta

Na otvoritvi Trnfesta, ki se je s Prešernovega trga preselil v Trnovo so predstavili tudi razstavo z naslovom Slovenski stripovski klasiki – slovenski klasiki v stripu, ki je zelo zabavna. Razstavili so namreč nekaj stripov, ki so drugače zbrani v knjigi z naslovom Slovenski klasiki v stripu. Gre za zbirko stripov, ki so skozi leta izhajali v Mladini in so bili narejeni po raznih slovenskih klasikah, kot je na primer Cvetje v jeseni, Ciciban, človeška ribica in še in še. V okviru te razstave, ki bo glavno vodilo razstav v prostorih KUD-a bodo otvorili še dve razstavi posameznih avtorjev. 11. avgusta bo otvoritev razstave Zorana Smiljaniča in Marijana Pušavca z naslovom Meksikajnerji. 25. avgusta pa jo bo zamenjala razstava Marka Kocipra z naslovom Jazbec in ostali svet.

Vsekakor vredno ogleda :)

Slovenski stripovski klasiki – Slovenski klasiki v stripu


Hm, kaj vse si bomo pogledali na Trnfestu?

V petek (7.8.09) pa smo se spet odpravili na poleti najbolj oblegano dvorišče v Trnovem. Tam nas je čakal nastop francoske skupne Joke, ki je nadomestila sprva napovedano electro, dub, punk, futuristic maloya :) skupino Zong.  Kupili smo si pivo in se pozibavali v ritmih hip hopa in ne vem še česa. Takrat sta nastali tudi spodnji fotografiji. Bilo je zanimivo, a nič, kar bi na meni pustilo zelo močan vtis.

Joke

Danes, v ponedeljek 10. avgusta, bodo dvorišče pred KUD-om zavzeli ljubitelji trubačev. Na oder namreč prihaja Ferus Mustafov & Džambo Aguševi brass band iz Makedonije. Organizatorji Trnfesta so zapisali, da gre za kralja romskega saksofona in njegovo pleh družbo. Jaz ga sicer ne poznam, ga pa zelo dobro pozna stric Google in sodeč po zadetkih, si predstavljam, da ta človek ni kar nekdo :) In tudi Irena Sirena mi je povedala, da ga je poslušala v Cvetličarni in da je bilo vse skupaj en sam žur. Spodaj sem prilepila video iz Cvetličarne, da se lahko malo pripravimo na to balkan fešto :)

Drugače pa … pridite na Trnfest, ki vedno znova ponuja kaj zanimivega, če ni glasba, je pa teater, film ali kaj drugega. In kupite kakšno priponko, da z dvema evroma podprete oragnizatorje, ki nam iz leta v leto pripravljajo brezplačno zabavo. Za 10 evrov pa si lahko privoščite tudi majico z motivi, ki zaznamujejo Trnfest in so prav simpatične. Jaz jo že imam ;)

Se vidimo na Trnfestu!

http://video.google.com/videoplay?docid=-8454931058687803963
Ferus Mustafov v Cvetličarni, april 2008

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Trnfest, Trnfest in še enkrat Trnfest”

 1. fetalij pravi:

  ferus mustafov… treba bo it pogledat… :) )

 2. kandela kandela pravi:

  Te pocukam za rokav, če te najdem. Že dolgo nismo kakšne rekli :)

 3. kajakaja pravi:

  Se vidimo ! danes mogoče =)

 4. kandela kandela pravi:

  Če te vidim, te pocukam. Ti naredi pa isto ;)

 5. kandela kandela pravi:

  Kajakaja, lepo te je bilo spoznati tudi v živo! Upam, da bova imeli naslednjič kaj več časa za čvek ;)
  Bodi fajn!