кандела

Vse najboljše, Ewan McGregor

Objavil kandela, dne 31.03.2010

Pred kakšnima dvema mesecema mi je sošolec-rusist povedal za dokumentarec, ki sta ga na svoji poti okoli sveta posnela Ewan McGregor in njegov prijatelj Charley Boorman. Ker je bila poleg zanimivega koncepta – prepotovati 20 tisoč milj na motorju – omenjena tudi Rusija, čez katero sta se vsaj proti koncu komaj prebijala, je bilo treba serijo oddaj z naslovom Long way round najti. In to takoj!

YouTube slika preogleda

Takšne oddaje meni osebno dajo veliko več, kot kar koli drugega, kar se vrti v škatlah, ki jih imamo že skoraj v vsaki sobi stanovanja. Čeprav se sama nikoli ne bi upala spraviti na kakšen tak podvig, ker je v moji glavi vse preveč “kaj če-jev”, ki nas po mnenju Ewana omejujejo pri tem, da bi doživeli res fantastične stvari, se mi vseeno zdi, da sem skozi njuno potovanje lahko dobro podoživljala dogodivščine, ki sta jih srečala na poti. Na nek način so me prav osvobajale. Ne zavidam jima toliko dejstva, da sta videla ogromno kvadratnih kilometrov sveta in spoznala vrsto različnih ljudi. Zavidam jima predvsem to svobodo v glavi. Seveda so se tudi v njunih glavah pojavljale dileme, vprašanja, dvomi, domotožje in strah, a sta skupaj premogla dovolj moči in razuma, da sta se spopadla s še tako neprehodnimi mostovi in globokimi deročimi rekami, in prišla na cilj. Kdaj pa kdaj so jima na pomoč priskočili tudi prijatelji iz ekipe, ki je Ewanu, Charleyju in njunemu snemalcu sledila z avtomobili, a večino odločitev sta sprejela sama. To je bilo vendar njuno potovanje.

Ko sta se po nekaj več kot 110 dneh pripeljala do nekega kraja blizu New Yorka, kjer so ju, ne da bi sama vedela za to, pričakali domači, sem se spomnila, kako je bilo po treh mesecih priti domov iz Moskve. Trije meseci se sicer ne zdijo neka dolga doba, a človeka na nek način vseeno zaznamuje. Čeprav se v času študija v Rusiji nisem spopadala niti s približno tako zoprnimi problemi, kot sta jih morala dnevno premagovati Ewan in Charley, sem takrat pridobila zelo pomembne izkušnje. Mogoče se jih ne zavedam niti po treh letih, a verjamem, da so vpliavale name. Tudi to je razlog, da sem na Romanovo vprašanje, če bi ga pustila na kakšno tako Long way round potovanje odgovorila, da bi. Ne bi mi bilo vseeno in skrbelo bi me zanj, a takih stvari nekomu, ki ga imaš rad ne moreš odreči. Poleg tega lahko takšna potovanja samo še bolj utrdijo vsakega posebej in oba skupaj.

YouTube slika preogleda

Glavni razlog, da sem sploh začela pisati tale zapis je dejstvo, da Ewan McGregor danes1 praznuje svoj 39. rojstni dan. Happy birthday, Ewan! ;)

Pred Long way round ga nisem poznala. Verjetno je “krivo” dejstvo, da o filmih res nimam pojma :) Ampak konec koncev sloh ne vem, če si ga želim spoznati kot igralca. Ne dvomim, da je dober, sedaj ko si je pri meni nabral še zvrhan koš simpatije, je verjetno še toliko boljši. Samo vseeno nisem prepričana, da ga hočem spoznati v vlogi nekoga drugega. Nočem si pokvariti odličnega vtisa o človeku, ki mi je močno prirasel k srcu. Ne samo on, ampak cela ekipa, ki je skrbela za to potovanje. Zato si bom zdaj raje poiskala še oddaje iz serije Long way down, ki sta jo tri leta kanesje2 s Charleyjem Boormanom posnela na poti od Škotske do Južnoafriške republike.

Privoščite si! Oboje!

 1. 31.3.[]
 2. leta 2007[]
 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Vse najboljše, Ewan McGregor”

 1. Roman pravi:

  No, dovoljenje torej imam. Kdo gre z mano? :D

 2. Tiana pravi:

  obožujem te oddaje… in nič ni moglo bit boljšega, ko so enkrat na ngc-ju zjutraj ob šestih začeli vrtet priprave…. in tam do desetih zvečer smo bli na rtu dobre nade…. sicer ponavljanj ne maram najbolj, toda ta.. je lahk tud 100 x pogreta.. zmer boljša in zmer zanimiva
  in super glasba “stereofonikov” … en mojih ljubših “roadtripov”..

 3. podjetja pravi:

  AMpak res so svetovne te oddaje!

 4. irena irena pravi:

  a to sicer tudi kje na tvju vrtijo? :oops: discovery, national geographic itd., seveda :)

 5. domovoj pravi:

  @Roman
  Jaz, samo ne z motorji! ;)

 6. lady pravi:

  hudo!!
  sicer pa ewan blesti prakticno povsod.

 7. kandela kandela pravi:

  Tiana, tudi meni je bilo vedno znova fajn slišat Stereophicse. Se mi zdi, da res pašejo tja.

  Irena, nimam pojma, če zdaj kje vrtijo to serijo. Najbrž ne, glede na to da je stara že 6 let. Internet je tukaj najboljši vir :)

  Domovoj, preden gresta se moramo dobiti vsaj na pijači, da se spoznava :) Če si pa Roman za prevozno sredstvo izbere npr. vlak, sem pa tudi jaz spet v igri ;)

 8. akvarij pravi:

  Oh, jaz sem se že v Trainspottingu zaljubila v Ewana! (pa v soboto v Otoku spet)
  Za to njegovo dogodivščino sem slišala, nisem pa vedela, da obstajajo tudi oddaje.
  Bomo pogledali!